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Friday, January 15, 2016

Takoyaki (たこ焼き)

Takoyaki (たこ焼き) is a ball-shaped Japanese snack made of a wheat flour-based batter and cooked in a special takoyaki pan. It is typically filled with minced or diced octopus (tako), tempura scraps (tenkasu), pickled ginger, and green onion. Takoyaki are brushed with takoyaki sauce, similar to Worcestershire sauce, and mayonnaise.

The takoyaki is then sprinkled with green laver (aonori) and shavings of dried bonito (katsuobushi). There are many variations to the takoyaki recipe, for example, ponzu (soy sauce with dashi and citrus vinegar), goma-dare (sesame-and-vinegar sauce) or vinegared dashi.

Takoyaki was first popularized in Osaka, where a street vendor named Tomekichi Endo is credited with its invention in 1935. Takoyaki was inspired by akashiyaki, a small round dumpling from the city of Akashi in Hyōgo Prefecture made of an egg-rich batter and octopus. Takoyaki was initially popular in the Kansai region, and later spread to the Kantō region and other areas of Japan.

Takoyaki is associated with yatai street food stalls, and there are many well-established takoyaki specialty restaurants, particularly in the Kansai region. Takoyaki is now sold at commercial outlets, such as supermarkets and 24-hour convenience stores.

Takoyaki.jpg
Takoyaki
Cooking Takoyaki
A takoyaki yatai in Yoyogi Park, Tokyo
Takoyaki served with grated daikon and tsuyu
たこ焼きは、小麦粉ベースのバッターからなり、特別なたこ焼き鍋で調理したボール状の日本人スナックである。これは通常、みじん切りやさいの目タコ、天ぷらスクラップ、紅生姜、とネギで満たされている。たこ焼きは、ウスターソース、マヨネーズに似たこ焼きソース、でブラッシングしている。たこ焼きはその後青のりと鰹節の削りくずを振りかけている。多くのたこ焼きレシピへの変化、例えば、ポン酢、ゴマ、あえてまたは酢の物だしがあります。

たこ焼きが最初に遠藤という名前の通りのベンダーが明石に触発された1935たこ焼きでの発明と信じている、大阪、広く普及した、兵庫県明石市から小さな丸い団子、卵が豊富な打者とタコで作られた。たこ焼きは関西の最初に人気があった、と後で関東地方と日本の他の地域に広がった。たこ焼きは屋台の屋台の食べ物の屋台に関連付けられている、と多くのよく確立されたたこ焼き専門レストランがあり、特に関西のさ。たこ焼きは現在、そのようなスーパーマーケットや24時間営業のコンビニエンスストアなどの商業店舗、で販売されています。

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