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Saturday, August 22, 2015

Anpan (あんパン)

Anpan (あんパン) is a Japanese sweet roll most commonly filled with red bean paste. Anpan can also be prepared with other fillings, including white beans (shiro-an), green beans (uguisu-an), sesame (goma-an) and chestnut (kuri-an).

Anpan was first made in 1875, during the Meiji period, by a man called Yasubei Kimura, a samurai who lost his job with the rise of the conscript Imperial Army and the dissolution of the samurai as a social class. The Meiji era was a period in which Japan was becoming increasingly westernized, and many samurai who lost their jobs were given work that was totally new to them. The Western role of baker was one such job.


あんパンは、最も一般的に赤い豆のペーストを充填和菓子ロールである。あんぱんも白い豆、グリーン豆、ゴマや栗などの他の詰め物を用いて調製することができる。

アンパンは、最初に木村という男、徴兵帝国軍の台頭と社会階級として武士の溶解と彼の仕事を失った武士によって、明治時代の間に、 1875年に行われた。明治時代、日本はますます西洋になっていたしている期間で、職を失った多くの武士は彼らに全く新しいだった仕事を与えられた。パン屋の西洋役割は、そのような仕事だった。

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"Bean-jam-bun,anpan,katori-city,japan" by katorisi - Own work. Licensed under CC BY 3.0 via Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bean-jam-bun,anpan,katori-city,japan.JPG#/media/File:Bean-jam-bun,anpan,katori-city,japan.JPG

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