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Friday, July 17, 2015

Donburi (丼)

Donburi (丼) is a Japanese "rice bowl dish" consisting of fish, meat, vegetables or other ingredients simmered together and served over rice. Donburi meals are served in oversized rice bowls also called donburi. Donburi are sometimes called sweetened or savory stews on rice.

The simmering sauce varies according to season, ingredients, region, and taste. A typical sauce might consist of dashi flavored with soy sauce and mirin. Proportions vary, but there is normally three to four times as much dashi as soy sauce and mirin. For oyakodon, Tsuji (1980) recommends dashi flavored with light soy sauce, dark soy sauce, and sugar. For gyūdon, Tsuji recommends water flavored with dark soy sauce and mirin.

Donburi can be made from almost any ingredients, including leftovers. Not traditionally Japanese or Chinese, the hybrid dish indicates the popularity of donburi in Japan.




丼は、魚、肉、野菜や他の成分一緒に煮とご飯の上に務めからなる日本の「茶碗皿」です。どんぶりの食事が特大米で提供していますまた、丼と呼ばれるボウル。どんぶりは時々加糖または米の風味のあるシチューと呼ばれています。

とろとろ醤油シーズン、食材、地域、好みに応じて変化します。典型的なソースは醤油とみりんで味付けだしから成っているかもしれません。割合は異なりますが、醤油やみりんなど多くのダシとして、通常3〜4倍があります。親子丼のために、辻(1980 )は、光醤油、暗い醤油、砂糖で味付けダシをお勧めします。牛丼のために、辻は暗い醤油とみりんで味付け水をお勧めします。

丼は食べ残しを含むほぼすべての成分から製造することができます。伝統的に日本語または中国語ではない、ハイブリッド料理は日本の丼の人気を示しています。

Photos:

"Oyakodon 003" by Ocdp - Own work. Licensed under CC0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Oyakodon_003.jpg#/media/File:Oyakodon_003.jpg

"Unadon1" by Japanexperterna. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Unadon1.jpg#/media/File:Unadon1.jpg

"Gyudon by jetalone in Higashi-Ginza, Tokyo" by jetalone from Higashi-Ginza, Tokyo - Flickr. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gyudon_by_jetalone_in_Higashi-Ginza,_Tokyo.jpg#/media/File:Gyudon_by_jetalone_in_Higashi-Ginza,_Tokyo.jpg

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