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Thursday, July 16, 2015

Sukiyaki (すき焼き)

Sukiyaki (鋤焼, or more commonly すき焼き) is a Japanese dish, of the soup or stew type, prepared and served in the nabemono (Japanese hot pot) style.

Bowl of sukiyaki closeup.jpg

It consists of meat (usually thinly sliced beef) which is slowly cooked or simmered at the table, alongside vegetables and other ingredients, in a shallow iron pot in a mixture of soy sauce, sugar, and mirin. Before being eaten, the ingredients are usually dipped in a small bowl of raw, beaten eggs.

Generally sukiyaki is a winter dish and it is commonly found at bōnenkai, Japanese year-end parties.

Sukiyaki is a one pot dish (nabemono) that was developed during the Meiji era. Different regions have different ways of preparing sukiyaki. There are two main styles, the Kanto style from eastern Japan and Kansai style from western Japan.




すき焼き(鋤焼、またはより一般的にすき焼き)はスープやシチュー種類の日本料理、調製し、日本の鍋のスタイルで提供しています。

それはゆっくりと醤油、砂糖、みりんの混合物中で浅い鉄鍋で、野菜や他の成分と一緒に、調理やテーブルで煮れる肉(通常は薄切り牛肉)で構成されています。食べられてしまう前に、成分は、通常、生、殴ら卵の小鉢に浸漬されています。

一般すき焼きは冬の料理です、それは一般的に忘年会、日本の年末のパーティーで発見されました。

すき焼きは、明治時代に開発されたワンポット料理です。異なる領域がすき焼きを製造する別の方法があります。二つの主要なスタイル、西日本から東日本と関西スタイルから関東のスタイルがあります。

Photos:
"Bowl of sukiyaki closeup" by Masayoshi Sekimura from Tokyo, Japan - Flickr. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bowl_of_sukiyaki_closeup.jpg#/media/File:Bowl_of_sukiyaki_closeup.jpg

"Cookingsukiyaki" by Kapichu - photo from the english wikipedia. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cookingsukiyaki.jpg#/media/File:Cookingsukiyaki.jpg

"Gyunabe" by Danglewis - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gyunabe.jpg#/media/File:Gyunabe.jpg

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